[SharpMZ] Chovani realneho FD radice u disket s "cizim" formatem

zdeneka na seznam.cz zdeneka na seznam.cz
Pondělí Leden 25 07:11:12 CET 2016


Hoj Michale,

Funkční 16b řadič tehdá dělal Petr Žydek, já ho následně realizoval také – viz. http://mz-800.xf.cz/ide16.jpg Tenhle funkční řadič by mohl (snad) ještě polehávat v 8B klubu v Lužánkách, kde jsem ho před mnoha lety při jedné ze svých návštěv ponechal.

Zdeněk


From: Michal Hucik - ORDOZ 
Sent: Sunday, January 24, 2016 10:32 PM
To: sharpmz na mail.ordoz.com 
Subject: Re: [SharpMZ] Chovani realneho FD radice u disket s "cizim" formatem


Ahoj Radku,

jake pripojeni HDD mas na mysli? Ja jsem tu kdysi celkem bez potizi experimentoval s 8 bitovou verzi radice, kterou kdysi na svem webu popsal Zdenek (a ktery je rovnez skryte implementovan v jeho emulatoru).

Pokud si pamatuju, tak plnou verzi 16 bitoveho HDD radice udelal a zverejnil nekdo uz na Pandore, ale mam pocit, ze do realizace uz se asi nikdo nepustil. Kazdopadne z HW hlediska to bylo komplet - mam pocit, ze soucasti toho reseni byl i ramdisk.


PS: uvazoval jsem, ze bych se vam ozval a alespon na otocku se ukazal na planovanem MZ40K festu, nicmene po tom co mi nase 20 kilova rusalka skocila plnou vahou na bricho a tim razem zmenila mou do te doby klidnou kylu na saframentsky neklidnou se obavam, ze uz vim kam asi tak v brzke dobe pojedu :(((

Michal


Dne 24.1.2016 v 22:03 Radek Suk napsal(a):


  Jinak v hlavne mam hodne projektu na Sharpa. Problem je to jen napsat natoz pak udelat. Vcera jsem stravil hodne casu na Sam Coupe. Ale vysledky pomohou i Sharpistum. Uz ted asi vim jak idelane pripojit HDD a ted se zameruji na informace, proc se drive nedarilo spolehlive pripojit HDD k pocitaci. Take mam v hlavne a uz castecne overene nove vyvedeni sbernice ven. Chci zacit pouzivat mimo pocitac bezny 50 pinovy IDC konektor. Predstavte si to jak pouziti bezneho stareho SCSI kabelu. Prave 





--------------------------------------------------------------------------------
_______________________________________________
SharpMZ mailing list
SharpMZ na mail.ordoz.com
http://mail.ordoz.com/mailman/listinfo/sharpmz
------------- daląí část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: http://mail.ordoz.com/pipermail/sharpmz/attachments/20160125/70d01d0d/attachment.html 


Daląí informace o konferenci SharpMZ