[SharpMZ] upravena eprom Sharp club Brno

Martin Lukasek martin.lukasek na artax.cz
Sobota Březen 29 12:03:58 CET 2014


Ahoj,

prehodil jsem Michaluv scan do PDF, kde jdou stranky po sobe a projel jsem to i OCR, ale rozpoznani textu nic moc. Rekl bych tak na urovni "lepsi nez dratem do oka :-)". Nicmene, jak jdou stranky po sobe, tak se to v pocitaci urcite lepe cte. Nevim, jestli by to proslo jako priloh, mam to neco pres 3 MB, tak stahovat muzete tady:

http://www.8bity.cz/files/Sharp/JSS_1-6_Doc_OCR.pdf

Od pana Svehly bohuzel nic nemam, koupil jsem veci od pana Jaroslava Spacka. Vsechny dokumentace mam nafocene z titulni strany a co neni zatim verejne dostupne, tak postupne budu protahovat skenerem, ale samozrejme to narazi na casove moznosti. Co mam nafocene supnu na Google+, kdyby z toho chtel nekdo neco, tak to naskenuju prednostne.

Cauky

Martin


From: sharpmz-bounces na mail.ordoz.com [mailto:sharpmz-bounces na mail.ordoz.com] On Behalf Of Radek Suk
Sent: Thursday, March 27, 2014 2:58 PM
To: Počítače SHARP MZ a jejich emulátory
Subject: Re: [SharpMZ] upravena eprom Sharp club Brno


Michale moc diky za naskenovani. Jen bych to osobne udelal ve vetsim rozliseni a nesetril bych na velikosti souboru, docela brzy to pri zvetseni kostickuje.

Nejsem si jisty ale myslim si ze kompletni archiv Sharp veci od pana Svehly ma Martin Lukasek, predebehl mne onehdy pri nakupu :-).

Ted ramdisk 4MB urcite udelam, protoze uz mam vse potrebne a nic tomu nebrani. Jak bude cas tak se do toho pustim.

Michale uz ted se tesim na dalsi tvoje projekty i presto ze je to jak rikas zatim tajne a nikdo nevime co to bude :-).

Radek

Dne 27.3.2014 12:49, Michal Hucik - ORDOZ napsal(a):

OK, prohrabal jsem se sklepem a kupodivu celkem rychle jsem to dokazal najit. Je to scanovane tak, aby se z toho pri oboustrannem tisku na A4 dala zkompletovat puvodni A5 brozura http://ordoz.com/sharp/JSS_ROM_v1.6x_manual/
Pokud mate nekdo po ruce nejakou dobrou OCR, tak to tim zkuste protahnout.

Kdyz jsem si cetl prvni stranky manualu, tak jsem zjistil, ze se ta ROM zrejme existuje ve 4 ruznych variantach, ktere se lisi tim, pro jaky tym RAM disku a tiskarny jsou urceny. Asi by stalo za to zkusit sehnat Jiriho Svehlu a poptat se, zda nahodou jeste nema nekde schovane i ostatni verze, pripadne komentovane zdrojaky.
(V roce 2007 na nej posilal Jara Spacek do konfery tlf cislo, ale to uz ale bohuzel neplati.)

Nesel jsem toho ve sklepe vic a mozna bude stat jeste neco za sdileni, ale ted se urcite nedostanu k tomu, abych tim listoval.

Radku, uprimne ... na 4MB ROM disk bych se asi vyklaslal :)

Jinak mam v planu take nejake projekty na kterych uz jsem zacal neco delat drive, takze se mate na co tesit - jen co ovsem dotahnu do konce jiz rozdelanou praci... Ale vic neprozradim, nechci, aby se na to vrhnul nekdo jiny a pripravil mne o tu zabavu :)

Michal

Dne 25.3.2014 14:51, Radek Suk napsal(a):

Ahoj Michale

Tak asi jsi jediny co to mas. Jestli budes mit nekdy cas a chut tak se prosimte podivej na tu dokumentaci. Ted par lidi stavi toho Pezika a tak si muzou hrat i s touto romkou, ktera ho podporuje.

Jinak budu mit par obvodu AT28C256 navic a perfektne se to hodi na vymenu 27c128 co je v Sharp MZ-800. Je to vyvodove kompatibilni a lze do jednoho obvodu dat upravenou a neupravenou romku. Pak se to da prepinat jednim prepinacem s jednim odporem.
Pro zkusenejsiho hardwarare je moznost jeste lepsiho vyuziti. Programovat se to da jen pri +5V, neni potreba zadne extra napajeni. Neco podobneho ma v pocitaci napr. 8bit.8u.cz a jeste tam ma par io a muze takto za behu pocitace si menit obsah epromky (v tomto pripade flashky).

Mam pripravene v hlave par druhu ramdisku. Kazdy ma svoje vyhody a nevyhody ale jak bude cas tak skoro jiste od kazdeho udelam par kousku alespon pro sebe. Jeden z nich je udelat m27c322 coz je jediny obvod ktery je jeste ze stare skoly a ma celkovou kapacitu 4MB. Chtel bych udelat upgrade rom-disku z 64KB na ty 4MB a soucasne udelat i adresarovou strukturu a pouzit nejakou kompresi, napr. http://www.worldofspectrum.org/infoseekid.cgi?id=0027996. Neco uz udelal 8bit.8u.cz kdyz delal pokusy s Ch386. Proc to pisi je hlavne proto, ze by nebylo spatne udelat nejaky vyber programu a rozdelit to vzdy na 20 oddilu (adresaru,polozek) aby se to veslo na obrazovku 40*25. Adresarovou hloubku bych pro zacatek neomezoval. Kdyz koukam na scav.cz tak je sw pro Sharpa asi 80MB a tak jiste by se dalo ulozit komprimovane nejakych 6MB sw do jedne 4MB pameti. Soucasne by se neuzavrela cesta na pripojeni SD karty a jinych novych technologii, treba http://www.spansion.com/Support/Datasheets/S34ML08G1.pdf. Tim by se usetrila budouci prace. Take bych chtel aby sw byl kompatibilni s RRD a VCTM1.

Radek





_______________________________________________

SharpMZ mailing list

SharpMZ na mail.ordoz.com<mailto:SharpMZ na mail.ordoz.com>

http://mail.ordoz.com/mailman/listinfo/sharpmz

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: http://mail.ordoz.com/pipermail/sharpmz/attachments/20140329/98ae1082/attachment.html 


Další informace o konferenci SharpMZ